PELAWAT DIDAHULUKAN RAKAN DIUTAMAKAN

"BLOG SOTONG PERTAMA DI DUNIA" ....... "Selamat datang"....."Pusat maklumat yang membincangkan secara konsisten berkaitan sotong serta teknik pancingan sotong"---------“PAPARAN TERBAIK DENGAN MOZILLA......Thanks follower semua"

.

.

23 September 2014

Trip 21/2014A-Pulau

Salam pertemuan di alam maya... Apa khabar korang. Banyak tulis pun tak guna. Pendek cerita... Hari tu kan... ambe gi pulau dengan hardcore sotonglaut. Biasa le candat dan memancing. Mencandat kat pulau memang best sotong banyak. Petang makan ... pagi esoknya pun makan. Malam air cukup cantik... malangnya malam tu, Sob...sob..sob.. kami dilanggar hujan ribut. Huuu. Habis khemah masuk air. Kain baju semua basah. Angin pula kuat. Semua terketar-ketar menahan sejuk. Tapi esok... lupa dah. Pakat dok punggah sotong pulau le pulok. Hehe... post ni, ambe taknak post gambo lagi. Bior suspen sikit. Tunggu next post.


Gang hardcore bersama tekong Nuar
Muka sorang-sorang dah tak sabar nak casting 
Sotong pulau pun dah lama tunggu kami. 


 
Cherating Beach Resort dari kuala

Kuala Sungai Ular

Senjata perang dah ready... tak sabarrrr
Kalau kat kuala ada sotong... 
lama dah ambe baling jig udang 
lambat sangat nak sampai pulau... air surut.
bot nak keluar bukan main payah... banyak buang masa.

Pulau... dah dekat. Tak sabarrrr..
Dalam kepala dok terbayang... 
sapa le akan dapat sotong besar dulu.
Banyak mana ye...
Beso mana yer..

Walaupun sotong yang dibawa balik termasuk dalam kategori ok juga.. trip kali ini memang betul-betul menguji kekuatan mental kami dan seterusnya menguji kekebalan kulit kami menahan sejuk angin pulau dalam keadaan badan basah kuyup. Korang mungkin tak pernah rasa.. kalu kena sekali, ada yang bersara terus. Kami, gang-gang hardcore memang jenis tak reti serik. Bot tak sampai tanah besar dah bincang bila nak datang lagi. Hampeh sungguh. Dah le tu... diorang ni kalau suruh pergi sendiri, tak nak. Ambe mesti kena ikut. Beberapa kali dah trip dibatalkan secara mengejut sebab ambe takleh nak ikut. 

Letih dah ambe ni... lama dah dalam bidang ni. Umur pun dah cecah 100 tahun. Kalau dulu boleh pergi pulau seminggu sekali... sekarang, sebulan sekali je. Sibuk. Badan dah tak larat.   Tak macam orang muda. walaupun diorang tak pandai mencandat... ambe tabik spring sebab diorang ni rajin baling candat. Tak dapat pun takpe, asalkan boleh baling je. Letih diorang berhenti kejap. Tengok kawan dapat... diorang baling lagi. Bila le nak tamat kerja tak senonoh ni.

Takpe... korang sabar je... nanti next post ambe tunjuk le gambo hasil yang kitorang dapat kat pulau tu. Sikit je... tapi cukup bermakna. Jumpa lagi.... Abe Din.

No comments:

Post a Comment

Blogger Pancing