PELAWAT DIDAHULUKAN RAKAN DIUTAMAKAN

"BLOG SOTONG PERTAMA DI DUNIA" ....... "Selamat datang"....."Pusat maklumat yang membincangkan secara konsisten berkaitan sotong serta teknik pancingan sotong"---------“PAPARAN TERBAIK DENGAN MOZILLA......Thanks follower semua"

.

.

07 August 2011

Trip Mabang 8-2011


Selamat berpuasa rakan-rakan sume...jangan bulan je puasa sudahle... Trip ganas 3 Ogos sudah berlalu, esoknya kami datang semula bersama seorang lagi rakan yang dah kena racun siang tadi. Kami bertiga masuk ke lokasi lebih kurang pukul 10.30 malam.

Tiba di lokasi, aku memilih bahagian selatan.. baling candat... dua kali terlepas... ganas. Memang ada sotong besar. Tukar candat lain... maka seekor bapak sotong terjerat. Ketorr.. tangan... memang kuat.. lebih kurang 15 minit seekor lagi ibu sotong naik.. tangan semakin ketorrr menahan asahan sotong. Terus candat... dapat lagi 3 ekor saiz kezil dan sederhana. Lebih kurang pukul 12 malam...sotong dah tak galak lagi menyambar candat. 

Bahari dan Mat hanya dapat beberapa ekor sotong saiz kecil dan sederhana. Pukul 2 pagi... balik. Singgah minum air kat kedai. Nampaknya... aku juara lagi hari ni..juara terbesar dan terbanyak sekali. (sombong sikit..jangan jelous ye..).. kih...kih

 Sotong Yang Dijerat Berbanding Saiz Jig Udang


 Saiz Sotong Berbanding Saiz Lampu


Inilah Sotong Yang Mengetorr..kan Tangan Aku


Corak Yang Sentiasa Dinantikan Kemunculannya

Rezeki ada di mana-mana... kalau rajin tentu dapat...jangan sampai lupa yang wajib dah le...Sotong memang tengah mengamuk... cuba korang survey lokasi kat kawasan korang. Siapa tahu... rezeki korang ada kat situ....jangan cari kat Tasik Kenyir dah le...jumpa lagi.
Abe Din

3 comments:

  1. beso ugok demo wak alik sotong..kat mana dpt tu?

    ReplyDelete
  2. Anonymous: Kat tepi pantai je...kalau air come, saiz cam tu biasa..

    ReplyDelete
  3. brdegup jantung bla trkna tarikan kasar..betul tak abe din..hehehe...tp kawe lg trkejut,tarikan sbiji mcm sotong mabang,rupanya kakap putih yg kena,1.8kg..dh lame dh thun 2002..gewang sotong siakap yg dpt..

    ReplyDelete

Blogger Pancing