PELAWAT DIDAHULUKAN RAKAN DIUTAMAKAN

"BLOG SOTONG PERTAMA DI DUNIA" ....... "Selamat datang"....."Pusat maklumat yang membincangkan secara konsisten berkaitan sotong serta teknik pancingan sotong"---------“PAPARAN TERBAIK DENGAN MOZILLA......Thanks follower semua"

.

.

11 October 2013

Ronda ke Teluk Lipat

Selamat datang untuk semua. Kali ni... aku nak sambung story tentang kunjungan aku ke Dungun. Masa free sempat aku ronda-ronda dengan kengkawan untuk survey lokasi mencandat. Dengar kata kat sini banyak sotong. Kami nak cuba je... kalau dapat banyak. Kami nak datang lagi... hehe.

Jalan masuk ke satu lokasi

Kawasan yang kami pilih terdapat banyak batuan dan rasanya memang ada sotong. Ada dua orang dilihat berjalan di kawasan pantai sambil melontar candat. Ada sotong rasanya... 

Lokasi yang nampak berpotensi.. tapi berpagar

Masa mencandat... bulan mula naik. Malangnya air laut pulak bergelora. Penat mencandat sampai pagi... sekor sotong pun tak sudi menyambar umpan.  Tempat punya cantik, mustahil takde sotong. Risikan sebelumnya dikhabarkan memang kawasan ini merupakan lokasi sotong mabang bermain. Mungkin rezeki kami takde lagi.

Lokasi tempat percubaan dilakukan
Susunan batuan buatan manusia cukup mengujakan kami.

Lokasi yang cukup berpotensi

Mungkin rezeki kami takde. Kami bercadang untuk cuba lagi pada masa akan datang. Harap-harap pada kunjungan berikutnya... dapat sotong. Selepas pagi muncul... kami semua berangkat pulang ke resort. Walaupun sotong takde... kami tetap dapat sotong.. "sotong goreng celup tepung" Hehe..

Jumpa lagi..
Abe Din

No comments:

Post a Comment

Blogger Pancing