PELAWAT DIDAHULUKAN RAKAN DIUTAMAKAN

"BLOG SOTONG PERTAMA DI DUNIA" ....... "Selamat datang"....."Pusat maklumat yang membincangkan secara konsisten berkaitan sotong serta teknik pancingan sotong"---------“PAPARAN TERBAIK DENGAN MOZILLA......Thanks follower semua"

.

.

27 November 2011

OS1-Sotong Pahang

Salam untuk semua pengunjung dan pelawat sotonglaut.blogspot.
Sorang rakan maya dari Pahang biasanya menggunakan nama samaran Anonymous (anda boleh baca komennya di dalam post Trip Mabang 15-2011) yang bermurah hati send gambar peribadinya untuk dikongsi kat sini. Nama panggilan mEjiX.. (sorry kalau silap).ensem. Bila dapat gambar mancho jugak orangnya. Sapa nak berkenalan? kih..kih.. Aku minta gambar nak post kat dalam ni... tak nak bagi, katanye kurang
 
Korang tengok je sotong yang dicandat beliau.. sume saiz bagak . Aku boleh bayangkan bagaimana bestnya pengalaman menarik sotong mabang saiz macam kat bawah tu. Teknik dan gaya pancingan mungkin berbeza mengikut tempat. Mungkin mEji sudi cerita dan berkongsi di lain kali.


 
Sume ada sembilan, kat dalam tong banyak lagi.. hehe 
E_mail :Sunday, November 27, 2011 7:52 AM

Lastly aku nak ucap ribuan terima kasih kepada bro mEji kerana sudi berkongsi pengalaman dia kat sini. Tidak ramai yang sanggup kongsi macam ni, menyebabkan ilmu dan pengetahuan yang sepatutnya diwarisi terpadam begitu sahaja. Gua respek sama lu bro...

Aku sangat berharap.. siapa sahaja kat luar sana sudi share pengalaman mereka kat blog seperti pemancing haruan yang semakin popular sekarang ni. Korang boleh send gambar kat e-mail aku : colourless_orchid@yahoo.com Korang bagi le summary dia sikit, lebih kurang.. baru nampak gempak. sotong ni. Moga-moga peminat pancingan sotong akan semakin bertambah di Malaysia

Bagi sesiapa yang berminat untuk test aktiviti ni... korang study info dalam blog ni dulu... dapat ijazah..korang test kat lokasi. Senang, mudah, dan cepat. Kalu tak tau, tanya.. Haha.. Sekian untuk kali ini.
Semoga berjumpa lagi
Abe Din

2 comments:

Blogger Pancing