PELAWAT DIDAHULUKAN RAKAN DIUTAMAKAN

"BLOG SOTONG PERTAMA DI DUNIA" ....... "Selamat datang"....."Pusat maklumat yang membincangkan secara konsisten berkaitan sotong serta teknik pancingan sotong"---------“PAPARAN TERBAIK DENGAN MOZILLA......Thanks follower semua"

.

.

24 February 2012

Bakpe Jadi Gini


Salam kunjungan untuk semua...
Lama juga ambo menyepi. Blog dah nak jadi tukun tiruan baru tuan datang menjengah. Tu le... korang tak tahu..aku tengah demam lama juga.. masa aku tengah update blog ni, ada lagi sikit-sikit batuk. Keduanya aku ni tengah gile kerja. Senja baru sampai rumah.... letih tidur awal. Esok buat rutin yang sama lagi. Ntah kat mana aku letak batang pancing pun aku dah lupa.

Aku pun pelik... apa yang aku cari sebenarnya. Harta tak banyak tapi cukup le nak makan. Rasa- rasa macam tak leh nak bawak ke kubur. Aku masih rasa kosong...semacam ada sesuatu yang tak cukup. Kengkawan pula makin kuat meracun... dapat ikan, dapat udang.. ketam nipah pun dah ada kat sungai. Issh... rasa cam nak menjerit je.. 

Aku tak sempat nak join...kerja-kerja aku tak pernah habis. Gang sekerja yang sama dengan aku, boleh pulak balik awal ke rumah diorang. Tension aku ni dah sampai ke tahap jingga dah.

Pikir punya pikir... rasanya aku ni tak leh berpisah dengan laut.. muka pun dah nak sama dengan muka kuala. Aku dah bertekad...apa nak jadi..biarlah, aku tetap nak ke pantai esok. Bior le..aku nak lepaskan rindu aku pada pantai dan laut. Campak pancing dua tiga kali, tak dapat ikan pun takpe.. janji dapat baling umpan.

Laut dan pantai memang best. 
Tenang, nyaman dan mendamaikan

TAPI... esok aku ada kerja, lusa ada jugak..minggu depan pun jadual aku ketat. Tension tul, hiss bila lagi aku boleh pergi ke sana? Bakpelah aku leh jadi ceng'gini'. Sotong  cepat le datang ke pantai... lama sangat dah aku tunggu.
Abe Din

2 comments:

  1. hehehe minat mendalam kat sotong yer ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minat sangat kat dia. Tak kenal tak cinta...dah kenal, ambo cuba memahami dan jatuh cinta terus..kihkih

      Delete

Blogger Pancing