"BLOG SOTONG PERTAMA DI DUNIA" ....... "Selamat datang"....."Pusat maklumat yang membincangkan secara konsisten berkaitan sotong serta teknik pancingan sotong"---------“PAPARAN TERBAIK DENGAN MOZILLA......Thanks follower semua"

.

.

30 May 2015

Handmade candat bulu

Salam kunjungan untuk semua pelawat. Pada post kali ini..ambe ingin berkongsi satu lagi kaedah untuk membuat modifikasi kepada jig udang agar lebih efektif dan berkesan. Diharap pencandat-pencandat tegar sudi mencuba sedikit perkongsian yang diperturunkan di sini. Semoga ia bermanfaat untuk semua.


 Pada masa kini, sudah terdapat jig yang mempunyai lubang pada pemberatnya. Ini akan lebih memudahkan kita untuk memasang bulu-bulu yang dikehendaki. Pastikan bulu yang diikat tidak terlalu banyak kerana ia akan mempengaruhi renangan dan keseimbangan jig ketika berada di dalam air. Sebenarnya bulu-bulu yang di ikat meniru seakan-akan kaki pada udang. Jika warna jig yang dipilih bersesuaian dengan warna kaki yang dipadankan, tentunya ia akan membuka selera sotong untuk mengejar dan menyambar jig yang dipersembahkan. Selamat mencuba. Jumpa lagi-Abe Din.

No comments:

Post a Comment

PELAWAT DIDAHULUKAN RAKAN DIUTAMAKAN

Blogger Pancing