Pages

17 October 2015

Cucur Mabang Berlada Hitam

Salam kunjungan kepada semua pelawat. Pada post kali ini ambe nak share satu resipi ciptaan ambe berasaskan bahan utama sotong. Untuk pengetahuan korang resipi ini ambe cipta untuk dimuatkan dalam Majalah Umpan keluaran Karangkraf. Alhamdulillah.. resipi ini telah diterima dan dimuatkan di dalam UMPAN Volume 34, keluaran Oktober 2015.





Jikalau korang berminat untuk mencubanya korang kena dapatkan Malajah UMPAN dahulu. Cucur Mabang Berlada Hitam direka untuk dimakan oleh penggemar-penggemar sotong dengan cara yang sedikit berbeza. Ambe memilih sotong mengabang kerana keadaan struktur isinya yang liat dan pejal. Korang boleh juga mencuba sotong jenis lain yang lebih lembut jika berminat.

Semoga apa yang ambe kongsikan dapat dimanfaatkan untuk kebaikan bersama. Hingga berjumpa lagi. Bye-Abe Din

No comments:

Post a Comment